Prohlášení České kardiologické společnosti k vakcinaci proti COVID-19

  26. 1. 2021

Infekce virem SARS-CoV2 vyvolávající onemocnění známé jako COVID-19 způsobuje celou řadu komplikací postihujících mnoho orgánů, zejména pak plíce a srdečně-cévní systém. Je dobře dokumentováno, že zejména nemocní s předchozím onemocněním srdce nebo cév mají vysoké riziko těchto komplikací. Také smrtnost onemocnění je u nich násobně vyšší než u jedinců bez anamnézy kardiovaskulárního onemocnění.(1)

Ve světle těchto dat a s ohledem na poměrně málo účinnou léčbu již nastalých komplikací považuje Česká kardiologická společnost za jedinou možnou cestu ochrany pacientů s onemocněním srdce a cév časnou vakcinaci proti COVID-19.

Celý text v přiloženém dokumentu PDF.


Soubor typu pdfProhlášení České kardiologické společnosti k vakcinaci proti COVID-19(142,2 kB)stáhnout

european society
of cardiology

EUROPEAN SOCIETY OF CARDIOLOGY

As a member of the Czech Society of Cardiology, you are automatically a member of the ESC and benefit from ESC Membership advantages.

Members are invited to discover the ESC Fellowship programme, make use of the ESC Guidelines and discover the ESC Journals and Educational Products and Activities. Find out details about the Congresses and Meetings and subscribe to the My ESC-News in order to receive regular newsletters on the ESC activities.

Česká kardiologická společnost
Netroufalky 6b, 625 00 Brno
543 213 825
© Česká kardiologická společnost